Denna ständiga förkylning!
Jag tror jag blir galen snart! Precis när jag trodde att min förkylning hade blivit bättre, då blir det värre igen.
Jag har så ont i huvudet att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Min snorproduktion blir bara större och större. Nej nu får det gärna bli vår och sommar!
I mars ska jag åka till stockholm och bo på 5-stjärnigt hotell och shoppa! underbart! Jag har bara sovit på hotell en gång i mitt liv och då fick jag dela en pytteliten bäddsoffa med min kompis. Man fick knappt plats i den, benen hamnde utanför om man sträckte på dem, så vi fick ligga ihopkrupna. Inte bekvämt vill jag lova.
Nu väntar jag på att en vitchoklad cheesecake ska bli klar så att jag kan mumsa på den!
Recept:
Cheesecake med vit choklad
Botten:
175 g digesivekex (eller annan sort tex. maryland kakor, pepparkakor)
30 g smör
1 msk socker
Fyllning:
100 g vit choklad
3 msk grädde
400 g philadelphia färskost
1dl socker
1 ägg
1 äggula
Gör så här: Smula kexen. Blanda det med smör och socker. Tryck ut blandningen i en ugnsform och grädda i 175 grader i 10 minuter
Låt den sedan svalna. smält chokladen och blanda sedan i grädden. Blanda färskosten och sockret, blanda sedan i ägget. Blada väl och blanda sedan i äggulan. Blanda chokladsmeten med ostsmeten och bred sedan ut den på bottnen. Grädda kakan i 120 grader i ca en timme. Låt kakan svalna.
Jag har så ont i huvudet att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Min snorproduktion blir bara större och större. Nej nu får det gärna bli vår och sommar!
I mars ska jag åka till stockholm och bo på 5-stjärnigt hotell och shoppa! underbart! Jag har bara sovit på hotell en gång i mitt liv och då fick jag dela en pytteliten bäddsoffa med min kompis. Man fick knappt plats i den, benen hamnde utanför om man sträckte på dem, så vi fick ligga ihopkrupna. Inte bekvämt vill jag lova.
Nu väntar jag på att en vitchoklad cheesecake ska bli klar så att jag kan mumsa på den!
Recept:
Cheesecake med vit choklad
Botten:
175 g digesivekex (eller annan sort tex. maryland kakor, pepparkakor)
30 g smör
1 msk socker
Fyllning:
100 g vit choklad
3 msk grädde
400 g philadelphia färskost
1dl socker
1 ägg
1 äggula
Gör så här: Smula kexen. Blanda det med smör och socker. Tryck ut blandningen i en ugnsform och grädda i 175 grader i 10 minuter
Låt den sedan svalna. smält chokladen och blanda sedan i grädden. Blanda färskosten och sockret, blanda sedan i ägget. Blada väl och blanda sedan i äggulan. Blanda chokladsmeten med ostsmeten och bred sedan ut den på bottnen. Grädda kakan i 120 grader i ca en timme. Låt kakan svalna.
Kommentarer
Trackback